Zirai Don Tarımı Vurdu

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Tarım Sektörüne Doğal Afet Uyarısı

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, doğal afetlerin farklı sektörleri etkilediğini belirterek, en çok tarım sektörünün zarar gördüğünü dile getirdi. Bayraktar, son yaşanan zirai don olayının ürün arzını olumsuz etkilediğini ve bazı ürünlerde yüzde 100’e varan zararlar olduğunu ifade etti.

TZOB Heyeti Kemalpaşa’da İncelemelerde Bulundu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar, geçtiğimiz günlerde İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki kiraz bahçelerinde incelemelerde bulundu. Burada yaptığı açıklamada, iklim değişikliğinin tarım sektörünü olumsuz etkilediğini ve doğal afetlerin şiddetinin arttığını vurguladı. Bayraktar, zirai don olayının 65 ilde zarara neden olduğunu belirtti.

  • Bayraktar’a göre, Nisan ayı yağışları hububat ve diğer ürünler için hayati öneme sahip.
  • Özellikle Manisa’da üzüm ve Kemalpaşa’da kiraz üretimi büyük zarar gördü.
  • Çiftçilerin desteklenmemesi durumunda göçün artabileceği uyarısında bulundu.

Bayraktar, çiftçilere destek verilmediği takdirde gençlerin tarımdan uzaklaşacağını ve bölgelerin göç verebileceğini ifade etti. Tarım sektöründeki hasarın önümüzdeki yıllarda büyük değişimlere neden olabileceğini belirten Bayraktar, çiftçilerin borç yapılandırması ve nakit ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyledi.

Çiftçilere Destek Çağrısı

Bayraktar, zirai don felaketiyle çiftçilerin bir gecede emeğinin yok olduğunu vurguladı. Tarım sektöründe yaşanan zorluklara dikkat çeken Bayraktar, çiftçilere sağlanacak desteklerin önemine işaret etti. Ürünlerde meydana gelen zararların fiyatlara yansıyabileceğini ve tüketicilerin zor durumda kalabileceğini belirtti.

Yaşanan doğal afetlerin tarım sektörünü nasıl etkilediğini detaylı bir şekilde açıklayan Bayraktar, çiftçilere yönelik yapılması gereken desteklerin kritik olduğunu vurguladı. Tedbir alınmazsa, tarım sektöründe oluşan zararların uzun vadeli etkileri olabileceğini belirten Bayraktar, çiftçilerin taleplerine hükümetin duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Küresel piyasalarda tarife paniği: Satış dalgası başladı! (14 Temmuz 2025)

ABD yönetiminin uyguladığı korumacı ticaret politikalarının küresel ekonomiye olası etkilerine ilişkin soru işaretleri mevcudiyetini korurken, Trump’ın ülkenin önemli ticaret ortaklarından AB ve Meksika’ya yönelik 1 Ağustos’tan itibaren devreye …

İndirim kampanyalarında yeni dönem: Eski fiyat bilgisi artık zorunlu

Ticaret Bakanlığı, indirimli ürün reklamlarında tüketicinin yanıltılmaması için yeni kurallar getirdi. İndirim oranları belirlenirken, son 30 gün içindeki en düşük fiyatın esas alınması zorunlu hale geldi. Reklamlar, önceki fiyat bilgisi, indirim süresi ve varsa stok sınırıyla birlikte sunulmalı.

100 milyonluk ahır!

TFF 1. Lig’de şampiyon olarak Süper Lig özlemine son veren Kocaelispor, yeni sezona hazırlıklarını sürdürürken, stadyum çevresindeki dikkat çekici bir detay yeniden gündemde: Stadın hemen yanında bulunan inek ahırı ve onun 100 milyon TL’lik fiyat etiketi!

Ehliyetini hâlâ yenilemeyenler dikkat: 15 TL yerine 7 bin liraya çıkacak

Eski tip ehliyet kullanan 3,2 milyon kişi için kritik tarih yaklaşıyor. 1 Ağustos 2025 itibarıyla eski sürücü belgeleri geçersiz olacak. 31 Temmuz’a kadar sadece 15 TL olan yenileme işlemi, bu tarihten sonra 7 bin 438 TL’ye çıkacak.

Ucuz iletişim dönemi sona erdi: BTK’den o hizmete erişim engeli!

BTK, sekiz farklı eSIM hizmet sağlayıcısına erişim engeli getirdi. Karar, dijital SIM kullanıcıları arasında tepkiyle karşılandı.

Dünyanın en pahalı çantası 10 milyon dolara satıldı

Jane Birkin için tasarlanan orijinal siyah deri Birkin çanta, bugün düzenlenen online Sotheby’s müzayedesinde komisyonlar dahil 8,6 milyon euroya (yaklaşık 10 milyon dolar) alıcı bularak bugüne kadar açık artırmada satılan en pahalı çanta unvanıyla …