Selimiye’nin isyanı

Marmaris Selimiye Koyu’nda 145 Teknelik Marina Projesi Tartışması

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Koyu’nda askıya alınan 145 teknelik marina projesinin yeniden başlayacağı duyuruldu. Çevre Bakanlığı, koy için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yapılacağını açıkladıktan sonra bölge halkı ve çevreciler projeye karşı tepki gösterdi. Yurttaşlar, “Selimiye’ye marina istemiyoruz” diyerek pankartlarla protesto gösterisi düzenledi. “ÇED süreci derhal durdurulmalı, halkın iradesi tanınmalıdır” şeklinde açıklamalarda bulunuldu. 16 Ocak 2024’te yapılacağı duyurulan ÇED süreci, tepkiler üzerine iptal edilmişti.

Projenin Sakıncaları

Çevreciler, projenin olası sakıncalarını şu şekilde sıraladı: Hassas bir yapıya sahip olan koya, 50 metreyi aşan tekneler de dahil olmak üzere 145 teknelik dev bir marina inşa edilecektir. Bu durum, dalgakıranın koyun ağzının yarısını kapatarak su akışını engelleyecek ve ekolojik dengeyi bozacaktır. Turizm ve balıkçılık faaliyetlerinin zarar görmesi kaçınılmaz olacak ve deniz ekosistemi olumsuz etkilenecektir. Projenin bir diğer olumsuz yanı ise kıyıların halka kapatılması sonucunu doğuracak olmasıdır. Ayrıca, koyda bulunan zeytin ağaçlarının da zarar göreceği belirtilmektedir.

Selimiye, doğal güzellikleriyle bilinen bir bölge olup halkı genellikle balıkçılık ve turizmle geçimini sağlamaktadır. Bölgede Türkiye’nin önde gelen yat limanlarından biri olan Sığliman Koyu da bulunmaktadır. Halk, projenin hayata geçmesi durumunda bölgede bulunan 400’e yakın zeytin ağacının yok olacağını ve buna engel olunması gerektiğini vurgulamaktadır.

Related Posts

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

Davutoğlu: Son terör örgütü üyesi silahını bırakmadan, “Terörsüz Türkiye” değil “Terörsüz Bölge” hedefine ulaşmadan rehavete kapılamayız

LGBT düğünleri ve kadın papazlar Hristiyan mezhebini ikiye böldü

Anglikan Cemaati, kadın ruhbanlar ve LGBT bireylerin evlenmesi konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle dağılma tehlikesiyle karşı karşıya kalınca, reforma gitti. Reformun hedefi, Afrika ve Asya’daki muhafazakâr kiliselerin tepkilerini yumuşatmak ve mezhebin birliğini korumak.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne son saldırılarında 46 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail Ordusunun Gazze Şeridi’ne Yaptığı Son Saldırıda 46 Filistinli Hayatını Kaybetti İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yaptığı son saldırıda 46 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda, çok sayıda kişi yaralandı…

ABD ile Endonezya’dan 34 milyar dolarlık anlaşma

Endonezya hükümeti, ABD Başkanı Donald Trump’ın yüzde 32’lik ek gümrük vergisi tehdidinden kaçınmak amacıyla büyük ölçekli ithalat anlaşmalarına yöneldi. Endonezya Ekonomi Bakanı Airlangga Hartarto, ABD ile yapılan yeni enerji ve tarım ürünleri …

Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul Anlaşması kapsamında esir asker takası devam ediyor

Türkiye’nin ev sahipliğinde, İstanbul’da yapılan müzakerelerde varılan anlaşma doğrultusunda Rusya ile Ukrayna arasındaki esir askerlerin devam ediyor. Serbest bırakılan Ukraynalı askerler, evlerine döndü. Askerler yakınları tarafından karşılandı.

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.