Google’ın kurucu ortağı Sergey Brin: “Daha iyi sonuçlar için yapay zekayı tehdit edelim”

Yapay Zeka Modelleri Tehdit Edilmeli Mi?

Yapay zeka uygulamalarına yönelik davranışlarınızı hiç düşündünüz mü? Çoğu insanın bu konuda nazik davrandığını biliyor muydunuz? Google’ın kurucu ortağı Sergey Brin ise yapay zeka modellerine tehditkar bir yaklaşımın daha iyi sonuçlar verebileceğini savunuyor.

Geçtiğimiz hafta All-In-Live Miami’de verdiği bir röportajda Brin, yapay zeka modellerinin fiziksel şiddet tehdidiyle karşılaştığında daha iyi performans gösterdiğini belirtti. Bu iddia yapay zeka topluluğunda şaşkınlık yarattı, çünkü genellikle modellere nazik davranmanın daha etkili olduğu düşünülüyordu.

OpenAI CEO’su Sam Altman daha önce yaptığı açıklamada, yapay zeka modellerine nazik davranmanın aslında elektrik maliyetlerini artırabileceğini vurgulamıştı. Bu durumda kullanıcıların modellere karşı tavrı konusunda farklı görüşler ortaya çıkıyor.

Yapay zeka modellerinden en iyi sonuçları almak için kullanılan prompt komutları giderek daha önemli hale geliyor. Washington Üniversitesi’nden profesör Emily Bender ve meslektaşları, yapay zeka modellerini “stokastik papağanlar” olarak adlandırıyor. Bu modeller genellikle öğrendikleri verileri tekrar ederken, bazen bu verileri beklenmedik şekillerde bir araya getirebiliyorlar.

Yapay zeka güvenlik şirketi Chatterbox Labs’ın CTO’su Stuart Battersby, yapay zeka modellerinin kötü niyetli içeriğe nasıl tepki vereceği konusunun tüm geliştiriciler için önemli olduğunu belirtiyor. Ancak bir modelin tehdit edilerek istenmeyen içerik üretmeye zorlanması, güvenlik riski oluşturabilir.

Illinois Urbana-Champaign Üniversitesi’nde yardımcı doçent olan Daniel Kang, Brin’in iddialarının genellikle anekdotlardan ibaret olduğunu belirtiyor. Kang, kullanıcıların yapay zeka ile nasıl etkileşime geçmeleri gerektiği konusunda daha sistematik deneylerin yapılması gerektiğini savunuyor.

Sonuç olarak, yapay zekaya nasıl davranılması gerektiği konusunda farklı görüşler mevcut. Kimi uzmanlar, modellere tehditkar bir yaklaşımın daha iyi sonuçlar verebileceğini savunurken; bazıları ise nazik bir dilin daha etkili olabileceğini düşünüyor. Kullanıcıların yapay zekaya karşı tutumları da genellikle günlük hayattaki davranışlarına yansıyor. Ancak bu konuda henüz net bir görüş birliği sağlanmış değil.

Related Posts

Çin yapay zeka sektörünü istilaya hazırlanıyor: DeepSeek benzeri 100 model kapıda

Çin Halk Bankası eski başkan yardımcısı Zhu Min, Tianjin’de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Zhu, Çin’in gelecek 18 ayda DeepSeek yapay zeka modeli gibi 100’den fazla yeniliği hayata …

Bruce Lee, Yapay Zekâ ile geri dönebilir

Çinli stüdyo, yapay zeka teknolojisini kullanarak dövüş filmi klasiklerini, modern görüntü teknikleri ile yeniden çekmek istiyor.

Genetik veri devinde kriz: Müşteriler bilgilerini sildirmek için yarışa tutuştu

Kişisel genetik test şirketi 23andMe, iflas koruma başvurusunun ardından büyük bir veri gizliliği kriziyle karşı karşıya. Şirketin geçici üst yöneticisi Joseph Selsavage’ın Kongre’ye bildirdiğine göre, 1.9 milyon kullanıcı, yani tüm müşteri tabanının …

Dünyanın ilk ‘kara delik bombası’ üretildi

Bilim kurgu senaryolarını andıran bir gelişme yaşandı: bilim insanları, kara delik fiziğinden ilham alan dünyanın ilk “kara delik bombası”nı laboratuvar ortamında başarıyla test etti.

Yapay zekanın telif hakkı sorununa dev çözüm: 8 terabaytlık yasal veri seti yayınlandı

Tamamen lisanslı ve kamuya açık metinlerden oluşan 8 terabaytlık ‘The Common Pile v0.1’ adlı veri seti, yapay zeka eğitiminde yeni bir dönemin habercisi olabilir. EleutherAI, yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılan, lisanslı ve kamuya açık …

Instagram dört gözle beklenen yeniliği sonunda getirdi!

Instagram hem içerik üreticilerinin hem de diğer kullanıcılarının pozitif karşılayacağı beklenen bir yeniligi kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Platformun uzun süredir eleştirilen fotoğraf kırpma bölümünün oranlarında değişikliğe gideceği açıklandı …